Free Download Pass4sure IBM Storage 000-966 Exam Questions

XIV Storage System Technical Solutions Version 2: 000-966 Exam
000-966 Questions & Answers
Exam Code: 000-966
Exam Name: XIV Storage System Technical Solutions Version 2
Q & A: 127 Q&As

Part: A
1: Using the XCLI, which qualifiers are required to create a thin provisioned pool?
A.pool, hard size, soft size, snapshot size
B.pool, hard size, soft size, read block behavior
C.pool, resize allowed, maximum volumes, maximum snapshots
D.pool, read block behavior, maximum volumes, maximum snapshots
Correct Answers: A

2: To improve system redundancy using its grid architecture, where in the XIV System can a
partition be mirrored?
A.on disks in other modules
B.on same disk in different modules
C.on different disks in the same module
D.on same disk, in same module, and in different modules
Correct Answers: A

3: Which two solutions, once installed and configured, can be used to move workloads without
disruption? (Choose two)
A.XIV partitions
B.XIV Data Mover (XDM)
C.SAN Volume Controller
D.XIV Data Migration Function
E.Tivoli Storage Productivity Center for Replication V4
Correct Answers: C D

4: When defining a volume on a thin-provisioned pool on an XIV System, the size of the volume
is limited by
A.the hard capacity of the volume
B.the 2 TB maximum volume size on XIV
C.the hard capacity of the storage pool
D.the soft capacity of the storage pool
Correct Answers: D

5: On the XIV System, what is the approximate rebuild time for a 1 TB drive that is 50% utilized?
A.5 minutes
B.15 minutes
C.30 minutes
D.120 minutes
Correct Answers: B

6: A customer has ordered a 10 module XIV System. How many interface modules are active in
this configuration?
Correct Answers: B

7: When using the SAN Volume Controller (SVC) as a host for a full 15 module XIV Storage
System, how many ports are recommended to be connected to the SVC?
Correct Answers: B

8: What helps ensure that the XIV System’s cache does NOT become a bottleneck?
A.central cache locking mechanism
B.use of industry standard chip technology
C.each module is responsible for caching the data in that module
D.having all modules understand what is held in cache at all times
Correct Answers: C

9: What is a requirement to connect a V6R1 IBM i host to an XIV Storage System?
A.XIV firmware V10.0.8
B.Host Attachment Kit V1.0.1
C.SAN Volume Controller (SVC) V4.2
D.Virtual I/O Server (VIOS) V2.1.1
Correct Answers: D

10: What are benefits of the XIV Storage System’s distribution compared to traditional mid-level
striping distributions? orphan space and optimal distribution over time orphan space and optimal distribution at time of creation
C.minimal performance tuning and automatic capacity allocation
D.consistent distribution and regular performance tuning required
Correct Answers: A

11: What is required for IBM System i multi-pathing when connecting to an IBM XIV System?
A.use native multipath drivers supported by VIOS
B.IBM i multi-pathing across two IBM Virtual I/O Servers
C.logical volume connected to VIOS via multiple physical host ports
D.two VIOS partitions provide redundant paths to the same set of LUNs
Correct Answers: C

12: Which XIV System feature helps to decrease total cost of ownership by simplification of the
configuration process?
A.ease of creating RAID groups
B.mapping volumes to physical drives
C.common SDD / SDDPCM for multipathing
D.easy to use Graphical User Interface (GUI)
Correct Answers: D

13: An administrator is migrating data from legacy storage to an XIV System. What is the
behavior of the host systems during this process?
A.all volumes are transferred in parallel ensuring equal access
B.the same volumes are seen from both the XIV System and the legacy system I/O continues normally as long as the legacy system is not powered off
D.performance is reduced as the XIV System duplicates 1 MB partitions across all drives
Correct Answers: C

14: Which feature helps keep copies consistent during a re-sync or link failure while remote
C.thin provisioning
Correct Answers: B

15: What is the recommended release of SAN Volume Controller (SVC) firmware when
connecting the XIV Storage System to SVC?
Correct Answers: D

16: In an XIV System, what reduces the occurrence of double disk failure?
A.quick rebuild times utilizing all drives
B.IBM XIV patented disk architecture combined with 4x cooling fans
C.continuous scrubbing that realigns the blocks for optimum data integrity
D.SATA drives that are exclusively manufactured to meet IBM XIV requirements
Correct Answers: A

17: An XIV System is regaining redundancy after a drive failure in a 15 module system. From
how many drives is data being read?
Correct Answers: C

18: An IBM Service Representative replaces a data module in an XIV System. What happens to
the data when the new module is installed?
A.a new data table is created
B.a new inode table is created
C.a new matrix table is created
D.a new distribution table is created
Correct Answers: D

19: A customer wishes to purchase a storage controller for a mixed workload of random I/O and
sequential backups. The customer has heard that SATA is good for sequential but has bad
performance on random workloads, and is thus reluctant to purchase an XIV System. What should
the technical specialist’s response be?
A.The XIV System excels at mixed workloads due to the distribution of partitions.
B.The XIV System excels at mixed workloads due to the use of redundant Ethernet switches.
C.The XIV System excels at mixed workloads due to the use of multi-processor interface
D.The XIV System excels at mixed workloads due to the mixture of fibre channel and iSCSI host
Correct Answers: A

20: In an XIV System, from where do the XIV modules boot?
A.SSDs in Data Modules
B.Compact Flash in each module
C.A hard drive internal to Data Modules
D.Hidden partition in Disk 1 of each module
Correct Answers: B

…go to to download the full version Q&As.


Lead2pass Testking Pass4sure Actualtests Others
$99.99 $124.99 $125.99 $189 $29.99-$49.99
Real Questions
Error Correction
Printable PDF
Premium VCE
VCE Simulator
One Time Purchase
Instant Download
Unlimited Install
100% Pass Guarantee
100% Money Back